Lofoten - Bodo
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Coby & Fred
30 Juli 2013 | Noorwegen, Svolvaer (Lofoten)
In het zuiden van de Lofoten met een grote ferry van Moskenes naar Bodeu.. het plein staat al helemaal vol, maar we passen er nog net bij.. bijna 1900 kronen voor de overtocht... ( wat doe je ook met een camper van meer dan 8 meter.. hahaha..) 3,5 uur varen en we zijn weer op het vaste land... mooi binnendoor naar de E6 ( dit is de enige weg die van noord naar zuid loopt.. tot nu toe alleen maar 2 baans, met soms stukken erbij waar je krap met 2 campers naast elkaar kunt rijden..). bovenin is echter weinig verkeer.. ook zien we een spoorlijntje.. maar tot nu toe nog geen trein gezien hierboven... lekker een dagje extra genieten hier van de zon... temperatuur boven de 25 graden... heerlijk..geen geluid... magisch...naar een bakkersvrouw die eigen brood bakt ..heerlijk met noten.. we gaan weer door...we hebben nog ruim drie weken... tijd vliegt echter... je zou hier wel een half jaar voor uit kunnen trekken... wat een groot land is Noorwegen... dat merk je als je hier zo rond tuft...
tot later...
30 Juli 2013 - 13:51
Betty:
Kijk dat is waar ik het nou ook altijd over heb: de Lofoten. Een van de weinige aardrijkskundige dingen die ik nog van school weet te herinneren, tenminste omdat het zo bijzonder moest zijn. Jou nu te horen is dat dus ook zo. Zwitserland heeft op mij ook heel veel indruk gemaakt en dacht ook dat niets dat kon overtreffen. Hopelijk kan ik het zelf eens ervaren. Ontzettend leuk te lezen dat jullie zo genieten.
Goeie reis verder.